Liikkuvan maalin mitalitoivot tiukassa taistossa Korean kisapaikoista

10.6.2018

Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi 50m paras ja oman seuran mies Tomi-Pekka Heikkilä paras 10m MM-näytössä.

Liikkuvan maalin kotimaan MM-näyttökilpailut kilpailtiin 9.6. - 10.6. Kangasalla ja Tampereella. Paikat Korean Changwonin Maailman Mestaruuskilpailuihin ovat monen tähtäimessä ja se näkyi jälleen tulostasossa.

 

50m näyttökilpailu Kangasalla

Heikki Lähdekorpi voitti suvereenisti 50m liikkuvan maalin MM-näyttökilpailut Kangasalla. Kisa ratkottiin yhteistuloksen perusteella, jossa Lähdekorpi oli ensimmäinen tuloksella 985. Kärkikolmikko oli kovilla tuloksilla seitsemän pisteen sisällä, kun Topi Hulkkonen oli toinen tuloksella 979 ja Krister Holmberg kolmas tuloksellaan 978. Lähdekorpi kommentoi, että "Hyvä päivä, yhelläkään paukulla ei pelottanut ampua kymppiä."

Lähdekorven lisäksi Topi Hulkkonen ampui sekajuoksuilla komeaa sarjaa, kun ensimmäinen puolikas oli 198 ja toisella puoliskolla hän ampui 196. "Eka puokki meni ihan ok, mutta toisen sarjan lopussa oli pieniä vaikeuksia." Päivä lähti hieman vaikeasti Hulkkosella käyntiin, kun aseen liipaisin oli huomattavasti normaalia herkemmällä ja sitä piti säätää uudelleen. "Nopeet meni hyvin, kun sain liipasimen säädettyä normaaliksi.", Hulkkonen kertoi.

Naisissa Henna Vehviläinen ampui yhteistuloksen 852. Nuorissa M20 sarjan voiton vei Aaro Vuorimaa, kun Mikko Hakala oli toisena. Molemmat nuoret ampuivat ensimmäiset 50m kilpailunsa ja tulostaso näytti heti lupaavalta.

 

10m näyttökilpailu Tampereella

Sunnuntai kilpailtiin 10m MM-näyttökilpailun merkeissä Tampereella. Miesten neljän kärki oli sunnuntaina viiden pisteen sisässä, joka kuvaa Suomen tasoa liikkuvassa maalissa. Tomi-Pekka Heikkilä oli päivän paras neljän pisteen kaulalla yhteistuloksellaan 959. "Tänään oli tasanen päivä, mutta toki sieltä olisi ollut pisteitä otettavissa enemmän. Tuuri käy sitten toiste, kun tänään oli monta 9.9:ä.", Heikkilä kommentoi päivän ammuntaa. Heikki Lähdekorpi oli neljäs yhteistuloksellaan 954.

Hopeasta uusivat Topi Hulkkonen ja Niklas Hyvärinen, jotka ampuivat ensimmäiset uusintalaukaukset molemmat kymppiin. Seuraavalla parilla Hyvärinen 9 ja 9, Hulkkonen 10 ja 8, ja peli jatkui. Voiton vei Hyvärinen lopulta kahdella kympillä loppuun, kun Hulkkonen ampui 18.

Nuorissa Aaro Vuorimaa ampui oman ennätyksensä sekajuoksuilla komeaan lukemaan 378. "Enkka parani kyllä varmaan parikymmentä pinnaa, että hyvinhän se meni!", Vuorimaa totesi.

Seuraavat liikkuvan maalin MM-näyttökilpailut ammutaan Inkoossa ja heinäkuussa on viimeisten näyttöjen paikka Salon Kisoissa.

 

Tulokset: Tulokset KLA & TRE MM näyttö