Heikkilät ja Suoranta Eskilstunan Grand Prix:ssa

17.12.2017

Sami Heikkilä, Heikki Lähdekorpi, valmentaja Ville Häyrinen ja Krister Holmberg seuraamassa kisan etenemistä radan takana.
Henna Vehviläinen ja Anneline Tangen ampumassa medal matchia.
Carl-Henrik Gilljam ottaa kylmiä, kun Jesper Nyberg ampuu hitaita.
Sekajuoksujen tulokset.
Normaalijuoksujen tulokset.
Iltaisin käytiin kaupungilla jouluvalojen loisteen saattelemana syömässä.
Henna Vehviläinen innoissaan ensimmäisestä ulkomaankilpailusta.

Ruotsin Eskilstunassa järjestettiin liikkuvan maalin Grand Prix, joka oli suomalaisille ulkomaan EM-näyttökilpailu. Kilpailussa olivat mukana Suomesta iso yhdeksän ampujan joukkue ja kymppiläisistä Henna Vehviläinen, Jani Suoranta ja kaikki Heikkilän veljekset Sami, Tomi-Pekka ja Mika. Kaiken kaikkiaan kilpailussa oli mukana hieman päälle parikymmentä ampujaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Normaalijuoksut

Kilpailut ammuttiin Munktell -areenalla elektronisiin SIUS -taululaitteisiin kahden päivän aikana. Lauantaina olivat vuorossa normaalijuoksut ja peruskilpailun ja uusintojen jälkeen medal match. Medal matchiin paikasta uusivat kolme ampujaa samalla tuloksella (568): Tomi-Pekka Heikkilä, Heikki Lähdekorpi ja Niklas Bergström. Heikki Lähdekorpi ampui itsensä puhtaalla 20 pisteen uusinnalla mitaliotteluihin, kun Tomi-Pekka ampui 18 ja Bergström 14. Bergström siirtyi uusinnan jälkeen pystypaikalle säätämään perälevyään, ei lienyt pyssy kohdallaan.

Medal matchissa Lähdekorpi päätyi finaaliin vastassaan Emil Martinsson, joka on tunnetusti maailman kovimpia medal match ampujia. Lähdekorpi ei tällä kertaa saanut laitettua kampoihin, joten Martinsson otti kultaa. Suomen Krister Holmberg ampui itselleen pronssin voittaen mitaliottelussa Ruotsin Jesper Nybergin.

Naisten sarjassa Henna Vehviläinen ampui medal matchin finaalissa Norjan Anneline Tangenia vastaan hyvällä tahdilla ja vei tiukassa kamppailussa voiton. Vehviläinen ampui runsaasti reiluja kymppejä, joka on kaikki mitä medal matchin voittamiseksi tarvitaan.

Sekajuoksut

Sekajuoksuissa kilpailtiin sunnuntaina. Voiton vei suvereenisti Martinsson tuloksella 390. Suomalaisista huippukovia sarjoja väläytteli moni, mutta yksi huono laukaus pilasi huipputulokset. Esimerkiksi Krister Holmberg ampui yhdellä vitosella (5) 192 pistettä ensimmäisestä puolikkaasta ja Topi Hulkkonen ampui saman tuloksen 192 ensimmäisellä puolikkaalla huolimatta siitä, että sarjan viimeinen laukaus oli nelonen (4). Lopputuloksissa Holmberg oli Hulkkosen ja Nybergin kanssa jaetulla kolmannella sijalla tuloksella 382. Ulkomaan kisajännitys oli tiukkaa myös kymppiläisten joukossa, joista parhaimman tuloksen (375) ampui Tomi-Pekka.

Henna ampui naisten sarjassa tuloksen 328, jolla hän sijoittui toiseksiu Tangenin voittaessa tuloksella 362.

Näytöt EM:iin kohta annettu

Näyttöjä on jo annettu EM-kisoja varten Akaassa, Turussa ja Porissa ja vielä tammikuun puolella kilpaillaan Tampereella. Talven 2018 Euroopan Mestaruuskilpailut järjestetään Unkarin Györissä 16. - 26. helmikuuta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kilpailuihin Suomea edustamaan lähtenee tuttu joukkue Tomi-Pekka Heikkilä, Heikki Lähdekorpi ja Krister Holmberg.